dilluns, 12 de maig del 2014

“La jornada intensiva escolar aboca a alumnos pobres al comedor social”






Divendres passat, va sorgir al diari “El Periódico” un article que explicava com molts adolescents han de dirigir-se a menjadors socials perquè els seus Instituts no tenen servei de menjador a causa de la jornada intensiva.  [1]
 
Durant els últims mesos, els mitjans de comunicació ens han fet arribar com les beques de menjador han disminuït. En aquest cas, veiem que a causa de la jornada intensiva d’alguns Instituts, molts alumnes són caracteritzats per una mal nutrició evident.  Però, qui ha de solucionar això?

Quan la consellera d’educació, Irene Rigau, va implantar la jornada intensiva al 2012, ho va fer a causa de la pressió dels sindicats dels professors i per una qüestió d’estalvi ja que, la consellera va calcular que únicament en beques de menjador obligatori que ja no s’haurien de pagar, l’estalvi seria de 4 milions d’euros. Però aquesta retallada ha produït clarament una altre vegada una desigualtat social, ja que no s’ha pensat en l’alumnat amb pocs recursos que no poden tenir una alimentació adequada. 

Davant la impossibilitat dels Instituts per a millor aquest aspecte, ara són altres entitats socials, qui s’encarreguen del benestar alimentari  (entre altres aspectes) d’aquests alumnes ja que els hi proporcionen esmorzars i berenars. Però, fins quan?





[1] Ibáñez, M.J; Sust, T. (9 maig 2014). La jornada intensiva escolar aboca a alumnos pobres al comedor social. Recuperat 12 de maig 2014, a http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/jornada-intensiva-escolar-aboca-alumnos-pobres-comedor-social-3268723


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada